Nieuws

 • Annelies 01/10/17

  Boekje jongverkenners

  Hier kan u het boekje voor de jongverkenners terugvinden voor het komende trimester. 

 • Miet 14/09/17

  Data komend Scoutsjaar

  Hieronder volgt een overzichtje van alle data van dit Scoutsjaar, zo kan iedereen alvast zijn agenda bijvullen.

  De weekends

  Kapoenenweekends: 11-13 november en 16-18 maart
  Kabouterweekends: 3-5 november en 16-18 maart
  Welpenweekends: 3-5 november en 16-18 maart
  Jonggidsenweekends: 20-22 oktober en 16-18 februari
  Jongverkennerweekends: 27-29 oktober en 16-18 februari
  Gidsenweekends: 27-29 oktober en 9-11 maart
  Verkennerweekends: 3-5 november en 9-11 maart
  Jinweekends: 27-29 oktober en 9-11 maart

  De geldacties

  Truffelverkoop van de jin: 17-19 november
  Nieuwjaarsreceptie van de jin: 27 januari
  Pannenkoekenbak van de verkenners: 3-5 maart
  Spaghettiavond van de gidsen: 24 februari
  Gidsenleeuwtjes van de gidsen: 20-22 april
  Sneukelfietstocht + streekbieren + ribbekes: van de jin: 22 april
  Minirock van de verkenners: 14 april

  De kampen

  Kapoenen: 7-12 augustus
  Kabouters: 12-18 augustus
  Welpen: 1-7 augustus
  Jonggidsen: 11-21 augustus
  Jongverkenners: 1-11 augustus
  Gidsen: Nog niet bepaald want buitenlands kamp
  Verkenners: 1-11 augustus
  Jin: Nog niet bepaald want buitenlands kamp

 • Miet 12/09/17

  Kampfoto's

  Aan iedereen die benieuwd is naar de kampfoto's van deze zomer, deze zijn vanaf nu te bewonderen op onze facebook-pagina. Staan de foto's van jouw spruit er nog niet op? Laat ons dit zeker weten dan zorgen we dat deze zo snel mogelijk gepost worden.

  Alvast veel plezier met het bewonderen van deze prachtplaatjes!

   https://www.facebook.com/pg/scoutingdeinze/photos/?tab=albums 
 • Miet 11/09/17

  Startdag

  Zaterdag beginnen we er helemaal aan! Vanaf 14u is iedereen welkom aan ons lokaal voor de enige echte startdag van Scouting Deinze!

  Wil je graag eens komen proberen wat Scouting nu echt is? Houd je zeker niet in en kom gewoon af naar ons lokaal in de Leon Declercqstraat naast het VTI. Jullie kunnen ook voor en na de vergadering de leiding aanspreken om al jullie vragen te stellen. Om 17u kan iedereen na een namiddag vol spel en plezier weer naar huis, na wat hopelijk een fantastische start van een nieuw scoutsjaar is!

 • Miet 30/08/17

  Start van het nieuwe Scoutsjaar

  We hebben dit jaar weer een dappere bende leiding die staat te popelen om er samen met de leden een fantastisch jaar van te maken. Ben jij ook zo benieuwd naar wie van hen jullie leiding gaat zijn komend scoutsjaar? Kom dan zaterdag zeker van 14u-17u naar het pleintje voor de Brieljant (Kaandelpark) voor de jaarlijkse overgang!

  Nieuwe leden zijn welkom op onze opening van het scoutsjaar (zondag 3 september, vanaf 11u aan het lokaal ) en onze startdag (16 september, 14u-17u aan het lokaal).

  Voor de ouders, broers, zussen, vrienden.. die de leiding in real life wil spotten, allen welkom om mee met ons het scoutsjaar in te luiden op zondag 3 september! Meer informatie kan u vinden op het facebookevenement.

  https://www.facebook.com/events/162685324306804/?fref=ts. 

  Hopelijk tot dan!

 • Miet 22/06/17

  Kampinschrijving

  Zondagnamiddag (25/06) haalt de leiding alles uit de kast om hun leden te overtuigen dat ze zeker mee moeten op zomerkamp! Al overtuigd? Dan ben je vast razendbenieuwd naar het kampthema en dan wil je vast de originele kampuitnodiging zien! De leiding zal van 14-17u klaar zitten om jou alles te vertellen over het zomerkamp! Kom dus zeker eens langs op ons terrein.

  Hier is nog eens een overzicht van alle kampdata: • Miet 16/06/17

  Data volgend scoutsjaar

  Het oude scoutsjaar is nog niet volledig gedaan, aangezien we allemaal nog een fantastisch zomerkamp moeten beleven, maar we blikken toch al even vooruit. Volgende data voor volgend scoutsjaar willen we jullie graag nu al meegeven.

  Zaterdag 2 september is het overgang van 14-17u in het Kaandelpark. Dit is de eerste activiteit van het nieuwe scoutsjaar voor alle leden van vorig jaar. Nieuwe leden moeten nog twee weekjes geduld hebben om zich aan te sluiten.

  Zondag 3 september is het barbecue en opening van het scoutsjaar aan het Lokaal. De start van een nieuw scoutsjaar moet natuurlijk gebeuren met de jaarlijkse barbecue! Voor we beginnen met de aperitief is er natuurlijk eerste een korte viering. Info over inschrijven volgt later op de site.

  Zaterdag 16 september is het de eerste echte vergadering en vriendjesdag. Deze zaterdag spreekt iedere tak af om 14 uur aan het lokaal voor de Vriendjesdag. Kortom iedereen welkom natuurlijk! Zowel nieuwe als oude leden verwelkomen we met open armen!

  Zaterdag 14 oktober is het onze enige echte fuif, Moose. We doen de deuren van de Brielpoort open voor iedereen die zin heeft in een goed feestje. Want we zijn goed in feestjes bouwen, iets wat we de voorbije jaren al bewezen hebben! De afwezigen hebben ongelijk. Sowieso. Meer info komt zeker nog op de site!


 • Guido 30/05/17

  Koene eland kleurt "groen".

  Tijdens de bouw was er al de nodige aandacht om er voor te zorgen dat ons lokaal efficiĆ«nt omspringt met energie.  Sinds vorige week zijn we een stap verder en  wordt ook een groot deel van de elektriciteit "lokaal" geproduceerd.

  Daarvoor werden 24 panelen voor een totaal van bijna 6500Wp aan zonnepanelen geplaatst (goed voor een geschatte jaaropbrengst van 6156 Kwh). Op die manier drukken we niet alleen onze elektriciteitsfactuur, maar dragen we ook ons steentje bij aan een duurzamere wereld!

 • Miet 29/05/17

  Kampinschrijving

  Zondag 25 juni houden we kampinschrijving op ons terrein. Iedereen is welkom, zowel leden als ouders, om te komen luisteren naar een heleboel info over het zomerkamp. Heb je nog vragen? Of ben je gewoon benieuwd naar het kampthema en boekje? Alles wat je wil weten over het zomerkamp krijg je deze namiddag te horen. De leiding staat doorlopend klaar om vragen te beantwoorden en ook om gewoon een gezellige babbel te houden. Hopelijk zien we jou ook passeren tussen 14 en 17 uur.

 • Miet 28/05/17

  Voetbal leiding tegen leden

  Dit weekend daagden de leden de leiding uit voor een partijtje voetbal als examenontspanning! De leiding bleek het zwaarst te lijden onder de tropische temperaturen op het veld en moest het onderspit delven! Voor het tweede jaar op rij dus een mooie zege met 2-3 voor de leden, proficiat