Nieuws

 • Lotte 22/12/22
  Lotte

  Help Lotte en Axelle worden oud vergadering

  Afgelopen vergadering hebben we samen met de kapoenen cupcakes 🧁gebakken🧑‍🍳👩‍🍳. Na even buiten 🌨️ op het ijs ❄️ te spelen mochten ze elk hun eigen cupcakes maken 🥣 en versieren 🎨. Wanneer de cupcakes in de oven ♨️ zaten konden ze hun verwarmen aan het lekkere warme kampvuur🔥. Maar het kampvuur hield velen niet tegen om toch nog verder te spelen op het ijs🧊. Op het einde kreeg iedereen zijn lekker cupcakes om op te eten 🍽️ of mee te nemen naar huis🏠.
 • Lotte 05/12/22
  Lotte

  Sinterklaas-vergadering

  Zaterdag was een grote dag: de Sint kwam naar de scouts! Enkele welpen werden op het matje geroepen, maar de Sint besloot toch dat er dit jaar geen stoute kinderen waren!
  !

 • Lotte 27/11/22
  Lotte

  Red-het-klimaat-vergadering

  Zaterdag trokken de welpen naar de Brielmeersen voor het Red-het-klimaat-spel! Verdeeld in drie groepen openden de welpen hun eigen winkel. Door het spelen van spelletjes konden ze keuzes maken om hun winkel zo ‘groen’ mogelijk te maken. Zo konden ze kiezen voor de meest milieubewuste producent, transport, verwarming,... De winkel met de meeste ‘green points’ won het spel!

 • Madeleine 14/11/22
  Madeleine

  Onderwaterwereld weekend

  Onderwaterwereld weekend kabouters 🐠🧜🏼‍♀️🐚 Op vrijdagavond 11 november kwamen de kabouters aan in het prachtige Atlantis. Maar toen ze aankwamen leek alles helemaal niet zo mooi als ze dachten… Poseidon (de God van de zee en bewaker van Atlantis) en alle mooie onderwaterdieren waren namelijk verdwenen! Een bange vis wist ons te zeggen dat ze waren gekidnapt door Hades, de God van de onderwereld, en zijn vijand!!! 😲 De kabouters stonden voor een groot avontuur, ze moesten hen zien terug te vinden! Ze werkten in teams samen om de locatie van Poseidon te vinden. Door het spel zeeslag vonden ze 5 ...

 • Madeleine 05/11/22
  Madeleine

  Het grote kaboerinnenspel

  Het grote kaboerinnenspel! 👩🏼‍🌾🌾🐖🚜 Vandaag leerden de kabouters de wondere wereld van de boerderij nog wat beter kennen. Iedere kabouter kreeg in het begin een eitje om tijdens het spel te beschermen. Sommige kabouters konden hun eitje beschermen, voor andere lukte dit minder goed 😅 De groep werd verdeeld in 3 teams, die het tegen elkaar moesten opnemen om zoveel mogelijk spelletjes in thema van de boerderij te winnen. De kaboerinnen deden een grote laarzenrace, melkten de koeien, vingen patatjes op hun hooivork, namen deel aan een paardenrace, zochten naar dieren in een blinde zoektocht, lost...

 • Lotte 05/11/22
  Lotte

  Doe-het-zelf-vergadering

  Vandaag hadden de welpen doe-het-zelf-vergadering! Ze leerden sjorren als echte scoutsers. Ze begonnen met het maken van eenvoudige constructies, maar lieten al snel hun creativiteit de vrije loop. Na deze leerrijke activiteit werd de vergadering afgesloten met een uitputtend spel dikke Bertha.

 • Madeleine 02/11/22
  Madeleine

  Plan jouw halloweenfeestje!

  Plan jouw halloweenparty! 🎃👻🎉🧛‍♀️ Deze zaterdag kropen de kabouters volledig in het thema van Halloween! Ze kregen de speciale opdracht om hun eigen halloweenparty te organiseren! De kabouters werden verdeeld in drie teams en ze mochten elk hun eigen kamp bouwen in het bos. Om de verschillende onderdelen voor hun feestje te kunnen bemachtigen moesten ze leventjes van de andere teams verzamelen. Zo konden ze strijden voor de beste DJ, de coolste VIP-gast, de lekkerste hapjes en drankjes, het beste personeel enzovoort! De leiding sloot het halloweenfeestje af door de kabouters te trakteren op lo...

 • Lotte 29/10/22
  Lotte

  Halloweenspel

  Vandaag kwamen de welpen in hun griezeligste outfit naar de scouts om het Halloweenspel te spelen. Nadat leiding Senne tijdens de formatie ontvoerd werd, moesten de welpen aan de hand van aanwijzingen drie voorwerpen vinden. Na het bemachtigen van deze voorwerpen werd Senne gelukkig weer vrijgelaten. De bevrijding werd gevierd met warme chocomelk! 👻!

 • Cato 25/10/22
  Cato

  Winactie Delhaize Deinze!

  Vanaf deze donderdag start een grote winactie in de Delhaize van Deinze: “Alle Beetjes Helpen”! ❤️ Wat houdt dit nu precies in? Delhaize stelt 10 000 euro ter beschikking en om een groot deel daarvan in handen te krijgen, hebben we jullie hulp nodig! Bij elke twintig euro die je uitgeeft in de Delhaize van Deinze, krijg je een aantal B’tjes dat je dan in de juiste koker doet wanneer je naar buiten gaat, de koker van onze scouts dus! Deze actie betekent veel voor ons. Het deel van die 10 000 euro die wij winnen, zorgt ervoor dat jouw zoon of dochter nog meer plezier kan beleven op de scouts, e...

 • Lotte 23/10/22
  Lotte

  Op-wieltjes-vergadering

  Gisteren hadden de welpen op-wieltjes-vergadering! Ze kwamen massaal naar de scouts met hun skateboard, step, waveboard, fiets... Nadat ze die versierd hadden, trokken ze naar het skatepark om hun trucjes boven te halen! Gelukkig bleven het aantal geschaafde knieën beperkt!;-)