Nieuws

 • Lise 07/11/21
  Lise

  Het grote verjaag-Gargamel-spel

  Tringtring vanmorgen ging de telefoon bij de kabouterleiding! Aan de andere kant van de lijn klonk de bezorgde stem van grote smurf. Brilsmurf was gevanggenomen door Gargamel! Grote smurf smeekte de kabouters om de smurfen te helpen hem te bevrijden. Het was eens tijd om Gargamel een lesje te leren! De kabouters waren meteen enthousiast en klommen via het raam het kasteel van Gargamel binnen. Om elke kamer te veroveren moesten de kabouters een spel voltooien. In de slaapkamer speelden ze dode vis, in het toilet het strontspel, in de gevangeniskamer lag een mijnenveld en in de keuken maakten z...

 • Lieze 06/11/21
  Lieze

  Knutselvergadering

  Deze zaterdag lieten de kapoenen hun creativiteit de vrij loop en gingen ze samen met hun leiding op zoek naar hun innerlijke kunstenaar! Wie weet wordt 1 van de kapoenen een toekomstige Picasso of Van Gogh?!

 • Lise 29/10/21
  Lise

  Kabouterweekend

  De kabouters beleefden het muzikale weekend van hun dromen in Stekene. Verwelkomd werden ze met een tasje tomatensoep en een boterhammetje door onze lieve fouriers, om daarna het terrein in het donker te verkennen bij de #likeme-heksenkring. 1 doel: de poster van de #likemusical zo goed mogelijk namaken! Daarna kropen de kabouters moe maar voldaaan in hun warme slaapzakken en sommigen konden nog genieten van een verhaaltje voor het slapengaan over 2 kabouters met een kapperfobie. S'ochtends waren onze vroege vogels al klaarwakker dus moest de leiding ook maar uit hun nestje kruipen. We speelde...

 • Lise 16/10/21
  Lise

  Wie-wordt-het-nieuwe-K3'tje-vergadering

  Vandaag gingen de kabouters op een heuse zoektocht naar het K3'tje in zichzelf. Het zonnetje was al van de partij, dus de middag ging alvast goed van start. Marthe en Hanne stonden te popelen om terug compleet te zijn. Eerst toonden de kabouters het beste van zichzelf in een spannende auditie en onder het goedkeurend oog van de strenge jury mocht IEDEREEN mee naar de volgende ronde. Op bootcamp bewezen ze zich met het uitvoeren van allerlei leuke opdrachten: van ananas happen, naar wc-rollen tellen, kaartenhuisjes bouwen en massages uitdelen, voor elk wat wils. Nu de liedjeskennis was bijgesch...

 • Cato 16/10/21
  Cato

  Kunstroofvergadering

  Oh nee! De jonggidsenleiding heeft gisterenavond een museum leeggeroofd! Daarom probeerden de jonggidsen vandaag om de schilderijen terug te kopen maar daarvoor moesten ze eerst een laserparcours afleggen. Na vele pogingen konden ze genoeg geld verdienen om uiteindelijk tijdens de veiling de schilderijen te bemachtigen. Woehoe, de kunst is terug in juiste handen!

  veiling 2.0.jpg

 • Lieze 16/10/21
  Lieze

  Waar zijn alle blaadjes gebleven?

  Deze zaterdag trokken de kapoenen naar de Brielmeersen met de grote vraag: Waar zijn alle blaadjes gebleven? Ze werkten samen met hun team om tegelijkertijd hun eigen kamp te beschermen en de blaadjes van hun tegenstanders te stelen!

 • Lise 02/10/21
  Lise

  Nestverdeling bij de kabouters

  Vandaag bij de kabouters op de planning: nestverdeling. De droom van elke derde jaar kwam uit, ze mochten voor 1 dag de leiding nemen en zo hun eerste en tweede jaars overtuigen om bij hun in het nest te komen! De regen liet hun namiddag niet bedotten en met de aanwezigheid van vele lekkernijen kon de namiddag al niet meer stuk, zeker niet als je die met je mond uit de bloem moet vissen! 🍭🍬

 • Lieze 02/10/21
  Lieze

  Reis rond de wereld!

  Voorbije zaterdag hebben de kapoenen kennis gemaakt met de wereld. Ze zijn langs geweest in China waar ze Chinees voetbal speelden. Vervolgens zijn ze doorgereisd naar de piramides in Egypte en zijn ze overgevlogen naar Australië waar ze als kangoeroes een lange tocht maakten. Een vieruurtje kon natuurlijk ook niet ontbreken, want ze hadden nog een lange reis af te leggen.

 • 29/08/21

  Inschrijven scoutsjaar 2021-2022

  Beste ouders en leden

  Binnen een klein weekje beginnen wij er terug aan en wij zien het meer dan zitten. We beginnen 4 september met een spetterende dag. Om 12 uur 30 worden bestaande leden EN nieuwe leden verwacht aan de brieljant. De overgang werd volledig in een nieuw jasje gestoken en het is dus niet meer om ter vuilst. Dit wil zeggen dat vuile kledij niet noodzakelijk is en het uniform aan mag. Om 15 uur mogen de leden terug naar huis of is er de mogelijkheid om door te schuiven naar de jaarlijkse bbq van de scouts. (Meer info op de facebookpagina van scouting Deinze)

  Op 18 september star...

 • Eline 28/11/20
  Eline

  Deinze, van ‘t padje!

  Omdat dit jaar ons jaarlijkse scoutsfuif “Moose” niet kon doorgaan omwille van Covid 19, wouden we de mensen graag op een andere manier samen brengen. Vanuit het FC is het idee gekomen om mensen buiten en online te verenigen, door middel van verschillende wandelroutes.

  Er is voor elk wat wils; van de toegankelijke “kapoenen en buggywandeling” (3,4 km) tot de uitdagende “(oud)leiderswandeling” (15km). De afstand van de wandelingen varieert van 3,4km tot 17 km. De wandelroutes brengen je naar plaatsen binnen en buiten Deinze.

  Tijdens de wandelroutes kan je verschillende opdrachtjes tegenkomen...