Nieuws

 • Cato 16/10/21
  Cato

  Kunstroofvergadering

  Oh nee! De jonggidsenleiding heeft gisterenavond een museum leeggeroofd! Daarom probeerden de jonggidsen vandaag om de schilderijen terug te kopen maar daarvoor moesten ze eerst een laserparcours afleggen. Na vele pogingen konden ze genoeg geld verdienen om uiteindelijk tijdens de veiling de schilderijen te bemachtigen. Woehoe, de kunst is terug in juiste handen!

  veiling 2.0.jpg

 • Lieze 16/10/21
  Lieze

  Waar zijn alle blaadjes gebleven?

  Deze zaterdag trokken de kapoenen naar de Brielmeersen met de grote vraag: Waar zijn alle blaadjes gebleven? Ze werkten samen met hun team om tegelijkertijd hun eigen kamp te beschermen en de blaadjes van hun tegenstanders te stelen!

 • Lise 02/10/21
  Lise

  Nestverdeling bij de kabouters

  Vandaag bij de kabouters op de planning: nestverdeling. De droom van elke derde jaar kwam uit, ze mochten voor 1 dag de leiding nemen en zo hun eerste en tweede jaars overtuigen om bij hun in het nest te komen! De regen liet hun namiddag niet bedotten en met de aanwezigheid van vele lekkernijen kon de namiddag al niet meer stuk, zeker niet als je die met je mond uit de bloem moet vissen! 🍭🍬

 • Lieze 02/10/21
  Lieze

  Reis rond de wereld!

  Voorbije zaterdag hebben de kapoenen kennis gemaakt met de wereld. Ze zijn langs geweest in China waar ze Chinees voetbal speelden. Vervolgens zijn ze doorgereisd naar de piramides in Egypte en zijn ze overgevlogen naar Australië waar ze als kangoeroes een lange tocht maakten. Een vieruurtje kon natuurlijk ook niet ontbreken, want ze hadden nog een lange reis af te leggen.

 • 29/08/21

  Inschrijven scoutsjaar 2021-2022

  Beste ouders en leden

  Binnen een klein weekje beginnen wij er terug aan en wij zien het meer dan zitten. We beginnen 4 september met een spetterende dag. Om 12 uur 30 worden bestaande leden EN nieuwe leden verwacht aan de brieljant. De overgang werd volledig in een nieuw jasje gestoken en het is dus niet meer om ter vuilst. Dit wil zeggen dat vuile kledij niet noodzakelijk is en het uniform aan mag. Om 15 uur mogen de leden terug naar huis of is er de mogelijkheid om door te schuiven naar de jaarlijkse bbq van de scouts. (Meer info op de facebookpagina van scouting Deinze)

  Op 18 september star...

 • Eline 28/11/20
  Eline

  Deinze, van ‘t padje!

  Omdat dit jaar ons jaarlijkse scoutsfuif “Moose” niet kon doorgaan omwille van Covid 19, wouden we de mensen graag op een andere manier samen brengen. Vanuit het FC is het idee gekomen om mensen buiten en online te verenigen, door middel van verschillende wandelroutes.

  Er is voor elk wat wils; van de toegankelijke “kapoenen en buggywandeling” (3,4 km) tot de uitdagende “(oud)leiderswandeling” (15km). De afstand van de wandelingen varieert van 3,4km tot 17 km. De wandelroutes brengen je naar plaatsen binnen en buiten Deinze.

  Tijdens de wandelroutes kan je verschillende opdrachtjes tegenkomen...

 • 28/08/20

  Inschrijven nieuw scoutsjaar

  Beste ouders

  In onderstaand formulier kan u uw zoon/dochter inschrijven voor volgend Scoutsjaar. https://forms.gle/tzBRbvQ21xeo1pSp7

  Het is belangrijk dat u dit ten laatste tegen 7 september invult. Daarna zal u een mail ontvangen van de desbetreffende tak met meer info omtrent te startdag (ten laatste tegen 12 september). De startdag gaat door op 19 september.

  U vindt het formulier ook terug via mail of op onze facebook pagina.

 • Eline 02/08/20
  Eline

  Daguitstap kapoenenkamp 2020

  De daguitstap op kapoenenkamp kon dit jaar jammer genoeg niet doorgaan, maar deze luchtige verrassing op eigen terrein bracht een dag vol plezier! Zonnige groetjes van de kapoentjes uit Kruibeke 🌞

 • Stefanie 29/07/20

  Veilig op kamp 🏕

  Wij wensen de leiding en de leden een zalig kamp toe! Maak veel plezier op een verantwoorde wijze. 👊 Bij ziekte wordt het onderstaande schema gevolgd!😷 Indien vragen, kan je de leiding en groepsleiding steeds contacteren.

 • Eline 25/06/20
  Eline

  Skousen af te halen!

  Na lang wachten kunnen de scousen eindelijk afgehaald worden.

  Wij voorzien dit weekend en begin volgende week enkele momenten waarop jullie welkom zijn aan het scoutslokaal. Er werd al een mail verstuurd (met de beschikbare data) naar iedereen die één of meerdere paren besteld heeft. Voor degenen die dit mailtje gemist hebben hieronder nogmaals de beschikbare data.

  • Zaterdag 27/06: 14u00-16u00
  • Maandag 29/06: 17u00-18u00
  • Dinsdag 30/06: 17u00-18u00
  • Graag willen wij nog vragen om bij het afhalen een mondmasker te dragen en de nodige afstand te bewaren.

  Vele groetjes en tot snel! De jin en hu...